Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως στην Μητρόπολη Προύσης

  • Δόγμα

Τους προσκυνητές υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, μερίμνη του οποίου πραγματοποιήθηκε διεξοδική παρουσίαση στην Ελληνική γλώσσα περί του ιστορικού του Ναού και της σύγχρονης λειτουργίας του ως πολιτιστικού κέντρου.

Στα πλαίσια της προσκυνηματικής εξορμήσεως, την οποία διοργανώνει κατά τις ημέρες αυτές στην ευλογημένη γη της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ιερά σκηνώματα του Γένους μας που βρίσκονται στον Νομό Προύσης.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 14η Ιουνίου, αφίχθη στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος, αναστηλωθείς και επισκευασθείς το έτος 2014 από τον τοπικό Δήμο Nilüfer στον οποίο ανήκει κατά κυριότητα, στέκεται σαν αληθινό κόσμημα στην όχθη της λίμνης Απολλωνίας.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, μερίμνη του οποίου πραγματοποιήθηκε διεξοδική παρουσίαση στην Ελληνική γλώσσα περί του ιστορικού του Ναού και της σύγχρονης λειτουργίας του ως πολιτιστικού κέντρου.

TOP NEWS