Η εορτἠ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Λέρο

  • Δόγμα

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θ.Λειτουργίας, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, προσεφέρθη ο πατροπαράδοτος καφές και διάφορα παραδοσιακά κεράσματα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στην ομώνυμη Ενορία, στην περιοχή των Αλίντων της νήσου Λέρου. Λόγω του ψυχοσάββατου ο εορτασμός μετετέθη κατά μία ημέρα νωρίτερα.

Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν πόλει Σεβαστεία μαρτυρησάντων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη και ιερέων της νήσου. Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Λέρου  Τιμόθεος Κωττάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Κουμπάρος, ο τ.Δήμαρχος Μ.Κόλιας, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Την πρωΐαν της Παρασκευής 8-3-2024 ετελέσθη Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη και ιερέων της νήσου. Κατά την Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής των Αλίντων και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Μάλιστα ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Διαμαντάρα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, για τις πρωτοβουλίες τους να κρατούν τα παιδιά του σχολείου κοντά στην Εκκλησία. Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θ.Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι ιεροψάλτες Χαράλαμπος Γιαμαίος, Ευαγγ.Χατζηλάρης, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ραφαήλ Χατζηλάρης, Άγγελος Αγγελίδης και Δημήτριος Ντεγηλιάννης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θ.Λειτουργίας, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, προσεφέρθη ο πατροπαράδοτος καφές και διάφορα παραδοσιακά κεράσματα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

TOP NEWS