Η εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Δόγμα

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

Την Πέμπτη της Αναλήψεως, 2 Ιουνίου 2022 το πρωί, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Αρρένων, όπου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού.

Με τον κ. Χρυσόστομο συλλειτούργησαν, ο εορτάζων π. Νικηφόρος και οι Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και αυτάδελφος του π. Νικηφόρου, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ, Αιμιλιανός Χρήστου-Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ, Νικόλαος Πριμηκύριος-Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, Ευγένιος Τσάλλας-Εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, συμπροσευχομένων και άλλων Κληρικών και πολλών ευσεβών χριστιανών, πνευματικών τέκνων του π. Νικηφόρου, συνεργατών και φίλων του Ορφανοτροφείου, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Μητροπολίτης ομίλησε επίκαιρα αναφέροντας ότι σαράντα ημέρες μετά την Ανάστασή Tου και μετά από πολλές αποκαλυπτικές εμφανίσεις στους μαθητές Του, ο Ιησούς Χριστός, διέλυσε κάθε λογισμό αμφισβήτησης για την Ανάστασή Του και ανελήφθη στους ουρανούς μετά δόξης, χωρίς όμως να χωρισθεί η θεϊκή από την ανθρώπινη φύση Του.

Επίσης, μαζί με την Ανάληψη, η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τους Αγίους της 2ας Ιουνίου, μεταξύ των οποίων και ο Άγιος Νικηφόρος ο Ομολογητής, που διέπρεψε στην ταραγμένη περίοδο της Εικονομαχίας και αξιώθηκε να υπηρετήσει την Εκκλησία και να υπερασπίσει την Ορθοδοξία ως Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ενώ, κατακλείοντας το λόγο, ευχήθηκε εορτίως στον Πνευματικό του υιό π. Νικηφόρο, εξαίροντας το ιερατικό του ήθος και τα άλλα χαρίσματά του, τα οποία καλλιεργεί ως πιστό τέκνο της Εκκλησίας και φιλότιμος εργάτης Της.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν ο οικείος Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Τοπαλίδης και άλλοι, που προσήλθαν να τιμήσουν την μεγάλη δεσποτική εορτή, τον Άγιο Νικηφόρο και τον φερώνυμό του καλό λευίτη της Εκκλησίας.

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

TOP NEWS