Η Εορτή της Ανάμνησης του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λέρο

  • Δόγμα

Με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Νήσου Λέρου. Ευπρεπισμένη η Ιερά Μονή με την επιμέλεια της Καθηγουμένης μοναχής Παρασκευής. Το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό […]

Με βυζαντινή μοναστηριακή τάξη εορτάσθηκε το «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων, στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Νήσου Λέρου. Ευπρεπισμένη η Ιερά Μονή με την επιμέλεια της Καθηγουμένης μοναχής Παρασκευής.

Το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού Κλήρου, παρουσία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μοναχής Παρασκευής και της Μοναχής Ευλογίας.

Το πρωί της Τετάρτης 6/9 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Γεωργίου Γαμπιέρη και π., Σεβαστιανού Καζηλιέρη. Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, μοναχή Παρασκευή και η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας και αρκετοί πιστοί. Στο ψαλτήριο έψαλλαν με λέρικο βυζαντινό ύφος οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ισίδωρος Λιβανός και Εμμ. Πλόχωρος.

Στο ψαλτήριο έψαλλαν με λέρικο βυζαντινό ύφος οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ισίδωρος Λιβανός και Εμμ. Πλόχωρος.

Κατά την μοναστηριακή τάξη ετελέσθη η περιφορά της Ιεράς Εικόνος του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον αύλειο χώρο της Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη στο αρχονταρίκι της Ι. Μονής ο πατροπαράδοτος καφές και Λέρικα βουτήματα.

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

TOP NEWS