Η εορτή της Οσίας Παρασκευής στη Λέρο

  • Δόγμα

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας, ο πρ.Δήμαρχος Τιμ.Κωττάκης, τοπικοί παράγοντες και πολλοί πιστοί.

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλύμνου και Λέρου κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π. Σεργίου Γουρλά, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Γεωργίου Γαμπιέρη. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Όθων Χατζηλάρης και Γιώργος Γουρλάς.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας, ο πρ.Δήμαρχος Τιμ.Κωττάκης, τοπικοί παράγοντες και πολλοί πιστοί.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές της Αγίας Παρασκευής, η οποία με την θερμή πίστη της προς τον Κύριο αφιέρωσε τον εαυτό της στην προσευχή, την ελεημοσύνη και στο ύψιστο έργο της διάδοσης του Λόγου του Θεού. Ο Μητροπολίτης επίσης ευχαρίστησε τους παρισταμένους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν, με ευσέβεια και αγάπη, την μνήμη της Αγίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης τέλεσε Τρισάγιο εις μνήμην των δύο ηρώων πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος, παλεύοντας με τις πυρκαγιές στην Κάρυστο Ευβοίας. Πρόκειται για τον 34χρονο κυβερνήτη Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο συγκυβερνήτη Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη. Μετά το Τρισάγιο όλο το εκκλησίασμα έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο. Αθάνατοι!

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

TOP NEWS