Η εορτή της Παναγίας «Παραμυθίας» στα Τρίκαλα

  • Δόγμα

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Παναγία «Παραμυθία».

Πανηγυρίζει η Μητρόπολη Τρίκκης την Παναγία «Παραμυθία», την Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2021.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα έχουν κέντρο τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και φυλάσσεται πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 21ην του μηνός Ιανουαρίου 2022 εορτάζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Τρικάλων το υπερφυές θαύμα της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης «Παραμυθίας», πιστό αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις  θα λάβουν  χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 6:00-10:30 βραδινή:

Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, Όρθρος, Θεία Λειτουργία) προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ:

ΩΡΑ 5:30 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός Ιερά Παράκληση και εν συνεχεία η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Παραμυθίας» Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως θα τεθεί για προσκύνηση η Εφέστιος Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της επονομαζομένης «Παραμυθίας» που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία της Παναγίας.

TOP NEWS