Η εορτή της Παναγίας της «Οδηγήτριας» στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Πριν το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου. Ο κ. Άνθιμος, ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά την ευλογία της Παναγίας σε όλους τους παρευρισκομένους και τις οικογένειές τους.

Στις 20 Ιουνίου κάθε χρόνου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας και στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου, όπου και θησαυρίζεται σε περίοπτη θέση η σεπτή Εικόνα της.

Για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, χοροστάτησε στον Μεγάλο Αρχιερατικό εσπερινό.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου. Ο κ. Άνθιμος, ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά την ευλογία της Παναγίας σε όλους τους παρευρισκομένους και τις οικογένειές τους.

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 20 Ιουνίου, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά το διήμερο εορτασμό της Παναγίας της Οδηγήτριας, το δεξί αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, κόσμησε με την παρουσία της η χορωδία ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονικείς Υμνωδοί», υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ιωάννη Λιάκου, πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

TOP NEWS