Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Λέρο

  • Δόγμα

Το εσπέρας της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο Λέρου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ.Ευαγγέλου

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα νησιά της Μητροπόλεως Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας.

Το εσπέρας της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο Λέρου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ.Ευαγγέλου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου και του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, παρουσία των τοπικών Αρχών και παραγόντων της Λέρου και πλήθους εκκλησιάσματος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έλαβε χώρα η Λιτάνευση μικρού τμήματος του Τιμίου Ξύλου, φυλασσομένου στην Ιερά Μονή Αγίων Αγγέλων Λέρου, και της Ιεράς Εικόνος της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, εις τας οδούς της Πόλεως του Πλατάνου. Της πομπής προηγείτο η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου παιανίζοντας κατάλληλα εμβατήρια.

Το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023, ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάρδεων κ. Ευαγγέλου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου και Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό ιερέων της νήσου.

Φωτογραφίες Εσπερινού:  Πέτρος Κουτούζος

TOP NEWS