Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Ανδρούσης

Με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα τιμήθηκε εχθές το απόγευμα η μνήμη των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ι. ν. Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Δήμο. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Τον Επίσκοπο Ανδρούσης υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων π. Νικόλαος Γιαννακίδης και οι ιερείς του ναού, ενώ παρέστησαν Αρχηγοί κομμάτων, Πολιτικοί, οι Τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι τοπικών οργανισμών, συλλόγων και φορέων και χιλιάδες πιστοί, που από νωρίς είχαν φτάσει στο ναό, για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τους γιατρούς αγίους.

Στον Θείο Λόγο του ο Επίσκοπος Ανδρούσης αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και αξιέπαινο κοινωνικό έργο της ενορίας. Μίλησε για την προσφορά και την σημαντική δωρεά των Αγίων Αναργύρων και αναρωτήθηκε κατά πόσο εμείς δίδουμε αυτήν την προσφορά και μαρτυρία Χριστού. Εξέφρασε, επίσης, την χαρά του που είδε τους Άρχοντες του τόπου και τον λαό, ως ένα σώμα, μια ψυχή. «Θα ήθελα όμως να παρακαλέσω όσους έχουν ένα αξίωμα να δείχνουν μαρτυρία και ομολογία πίστεως. Αυτήν την εποχή έχει ανάγκη η νεότητα ιδιαίτερα αλλα και οι ξένοι που έρχονται στην πατρίδα μας να μαθαίνουν τα ήθη και τα έθιμά της, καθώς επίσης, τι κάνουν οι ιερείς, οι Χριστιανοί, τα στελέχη της Εκκλησίας και να πάρουν παράδειγμα».



Μετά την ακολουθία του εσπερινού, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, εφημέριος του ναού, μίλησε για τον Επίσκοπο Ανδρούσης και την προσωπικότητά του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της ενορίας που έχουν την αμέριστη στήριξη του λαού της πόλης.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (13) unnamed (14) unnamed (15) unnamed (16) unnamed (17) unnamed (19) unnamed (20) unnamed (21) unnamed (22) unnamed (23) unnamed (24) unnamed (25) unnamed (26) unnamed (27) unnamed (28) unnamed (29) unnamed (30) unnamed (31) unnamed (32) unnamed

Κείμενο: dogma.gr
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

TOP NEWS