Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με την δέουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επίκεντρο όλων των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Λαγκαδά,  ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου,  όπου το απόγευμα της παραμονής της μεγάλης εορτής, εκομίσθησαν αρχικώς υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, τα Σεπτά και Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής.

DSC_0311 DSC_0331 DSC_0345 DSC_0133 DSC_0164

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις την  οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος από πολλούς Ιερείς της Μητροπόλεως. Πλήθος πιστών, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, προσήλθαν για να τιμήσουν ευλαβικά τους προστάτες της κωμοπόλεως της Ασσήρου,  ενώ ξεχωριστή θέση και τιμή είχαν οι πολλοί μαθητές που παρευρέθηκαν ώστε να παρακολουθήσουν τα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, με την Ελληνική Σημαία ανά χείρας.

DSC_0207 DSC_0239 DSC_0263

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθη στους δύο Αγίους Ισαποστόλους και Θεοστέπτους Βασιλείς Κωνσταντίνο και Ελένη, υπογραμμίζοντας ότι το αγαθό παράδειγμα τους είναι προς μίμηση και μέσα από αυτό καταδεικνύεται με σαφή τρόπο ότι, όταν ο άνθρωπος πιστεύει στον Θεό και επικαλείται το όνομά Του, τότε έχει στην ζωή του επιτυχίες και αγαθά αποτελέσματα. Ο άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό, σέβεται και τον συνάνθρωπο του και ο άνθρωπος που τιμά τον Θεό, τιμά και την εικόνα του Θεού που είναι ο άνθρωπος και παράλληλα με όλα αυτά, ξέρει να σέβεται και να τιμά το μεγαλείο της δημιουργίας γενόμενος και ο ίδιος συντελεστής πολιτισμού.

DSC_0274 DSC_0295 DSC_0308

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους τα Χρόνια Πολλά, ενώ επίσης ευχήθηκε ιδιαιτέρως για άλλη μία φορά προς τους μαθητές  που αυτή την περίοδο αγωνίζονται στον στίβο των προαγωγικών και πανελληνίων εξετάσεων.

TOP NEWS