Η εορτή των Πέντε Μαρτύρων στο Ορφάνιο Παγγαίου

  • Dogma

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο κοντινό χωριό του Κοκκινοχωρίου και ετέλεσε τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Παγγαίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, την Κυριακή 13 Δεκεβρίου 2015, η ιερά μνήμη των Πέντε Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ορέστου, Ευγενίου και Μαρδαρίου στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου, όπου φυλάσσονται τα Άγια Λείψανα τους.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από Ιερείς της Μητρόπολης και την παρουσία πιστών κατοίκων του χωριού με επικεφαλής τον Δημάρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.Το Θείο Λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στους τιμωμένους πέντε μάρτυρας της Εκκλησίας μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο κοντινό χωριό του Κοκκινοχωρίου και ετέλεσε τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Παγγαίου. Ο Σεβασμιώτατος κατά το σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε ο νέος Σταθμός να επιτύχει στο σκοπό του, ενώ συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και κυρίως του υπευθύνους του έργου για την πρωτοβουλία τους να αποπερατώσουν το έργο που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια. Μετά την ξενάγηση στους χώρους του πρότυπου Παιδικού Σταθμού παρακολούθησε την εκδήλωση εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων που είχαν ετοιμάσει οι παιδαγωγοί του Σταθμού με τα μικρά παιδιά.

TOP NEWS