Η εορτή των Θεοφανείων στη Λέρο

  • Δόγμα

Ο Αγιασμός των υδάτων στη Λέρο.

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στη Λέρο. Το πρωί της Πέμπτης, 6 Ιανουαρίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Μητροοπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, ο οποίος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.

Στη συνέχεια, κλήρος και λαός, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του νησιού για την τελετή αγιασμού των υδάτων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

Το πρωί της Πέμπτης 6-1-2022, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος, συνοδευόμενος υπό των ιερέων π. Σωφρονίου και π. Νικολάου, και των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, μετέβη στον λιμένα της Αγίας Μαρίνας για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Στον λιμένα της Αγίας Μαρίνης, με περιορισμένη συμμετοχή κόσμου, αρκετοί ήταν οι τολμηροί νεαροί κολυμβητές που βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός κολυμβητής ήταν ο Τάκης Μελιανός, στον οποίο ο Θεοφιλέστατος εδώρισε επιστήθιο Σταυρό.

Η τελετή της καταδύσεως τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Λέρου.

TOP NEWS