Η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

  • Δόγμα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.

«Είναι ευκαιρία σήμερα ο καθένας να αναλογιστεί το δικό του βάπτισμα, καρπό της ευσέβειας των γονέων του, και να αναβαπτιστεί: να επιδοθεί σε μια ζωή διακονίας, ζωντανής πίστης και απόλυτης εμπιστοσύνης στο Θεό». ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, σήμερα, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, από τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, όπου ιερούργησε.

Και, αναφερόμενος στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας, συμπλήρωσε: «Η αγάπη θα νικήσει το μίσος, το Φως του Χριστού το σκοτάδι, τα Θεοφάνεια, η Φανέρωση του Τριαδικού Θεού, θα σφραγίσουν το τέλος της Ιστορίας».

Διαβάστε την Ανακοίνωση που ακολουθεί:

Ανήμερα της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου  Αγιασμού στον Ιερό  Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο λόγο του,  επεσήμανε μεταξύ των άλλων τα εξής:«Ο Χριστός με το βάπτισμά Του στα  «Ιορδάνεια ρείθρα» ξεκινά το σωτηριολογικό Του  έργο. Σε τούτον τον ανακαινισμό, συμμετέχουν όλα τα στοιχεία της φύσης. Ο Χριστός αναλαμβάνει την αμαρτία της ανθρωπότητας  και γίνεται «υπό νόμον ίνα τους υπό νόμον εξαγοράση». Είναι ευκαιρία σήμερα ο καθένας να αναλογιστεί το δικό του βάπτισμα, καρπό της ευσέβειας των γονέων του, και να αναβαπτιστεί: να επιδοθεί σε μια ζωή διακονίας, ζωντανής πίστης και απόλυτης εμπιστοσύνης στο Θεό».

«Και να θυμάστε, ολοκλήρωσε τις σκέψεις του ο Σεβασμιώτατος, η αγάπη θα νικήσει το μίσος, το Φως του Χριστού το σκοτάδι, τα Θεοφάνεια, η Φανέρωση του Τριαδικού Θεού, θα σφραγίσουν το τέλος της Ιστορίας!».

Συμμετείχαν στην Ιερή ακολουθία ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης,   η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

fontello.min

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

TOP NEWS