Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Λέρο (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Το Μήνυμα του Μητροπολίτου για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών ανέγνωσε ο  Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Χρυσούλης.

Την παραμονή το εσπέρας (Κυριακή 29/1), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της Δευτέρας 30/1, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Το παρόν έδωσαν ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Μπίλλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Παπαφώτη-Βασιλάκου (η οποία είναι και Γυμνασιάρχης του «Μπελλενείου» Γυμνασίου), η Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Αγίας Μαρίνας Σιμέλα Κινεβεζίδου, Διευθυντές άλλων εκπαιδευτηρίων, καθηγητές, δάσκαλοι, αντιπροσωπείες μαθητών με τις σημαίες των σχολείων τους,  και αρκετοί πιστοί.

Το Μήνυμα του Μητροπολίτου για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών ανέγνωσε ο  Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Χρυσούλης.

Κατόπιν ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση δια τους Μεγάλους Ευεργέτες, Ευεργέτες και Δωρητές της νήσου, καθώς και των αειμνήστων Διδασκάλων του Γένους. Ιερή και ιδιαιτέρως συγκινητική, ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς, ανέγνωσε τον μεγάλο κατάλογο των αοιδίμων Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών της Παιδείας της νήσου και των Ευαγών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, ως επίσης και τα ονόματα των αοιδίμων Διδασκάλων του Γένους, που σε χρόνια σκλαβιάς και δουλείας γαλούχησαν γενεές γενεών στα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεως και Φιλτάτης Πατρίδος.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟ «ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μετά την Θεία Λειτουργία, στον αύλειο χώρο του «Νικολαϊδείου» Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνης, ενώπιον των προτομών των μεγάλων ευεργετών και δωρητών, τελέσθηκε τρισάγιο, κατατέθηκαν στεφάνια στις προτομές τους, και εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος.

Κατά το έθος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η διευθύντρια κα Σιμέλα Κινεβεζίδου, μετά την καθιερωμένη ομιλία της, η οποία ανεφέρθη στην μεγάλη προσφορά των μεγάλων ευεργετών, ευεργετών και δωρητών της παιδείας, κάλεσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόδημο Φωκά να ευλογήσει την βασιλόπιτα του σχολείου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, για μια χρονιά ευλογημένη.

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

TOP NEWS