Η εορτή του Αγ. Δαμασκηνού στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma

Με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε το πρωί της 27ης Νοεμβρίου 2015,  εις ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λητής, κορυφώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσειςτις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά

Με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε το πρωί της 27ης Νοεμβρίου 2015, εις ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λητής, ο οποίος και είχε αποτελέσει έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης, κορυφώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, προς τιμήν του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης.

Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, συλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ.κ. Παντελεήμονος και Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου.
Μεταξύ των πολλών ιερέων παρέστησαν οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μονής Αγίου Βασιλείου Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης, Παντοκράτορος, Αρχιμ. π. Κύριλλος Κεχαγιόγλου και Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου και της Δημοτικής Αρχής της Λητής, ο Σεβασμιώτατος Μητρολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθη στον σήμερα τιμώμενο από την Εκκλησία μας, Άγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη, έκανε αναφορά στα γενόμενα που κυριαρχούν σε ολόκληρη την Οικουμένη, ενώ τέλος προανήγγελλε και έκδοση ειδικού βιβλίου, το οποίο θα περιέχει όλες τις αναφορές και τις ρήσεις του Αγίου Δαμασκηνού, στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο σήμερα και το οποίο θα διανεμηθεί στα σχολεία και στους φορείς της Μητροπόλεως μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση να προστή της πανηγύρεως ταύτης, ευχήθηκε προς όλους τα χρόνια πολλά καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε σήμερα γιορτάζει ο Πατέρας όλων των Λητέων.

TOP NEWS