Η εορτή του αγίου Ανδρέα στο γηροκομείο Αθηνών

  • Dogma

Η μνήμη του αγίου Ανδρέα εορτάστηκε σήμερα στο φερώνυμο παρεκκλήσιο του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων στο Γηροκομείο Αθηνών.

Η μνήμη του αγίου Ανδρέα εορτάστηκε σήμερα στο φερώνυμο παρεκκλήσιο του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων στο Γηροκομείο Αθηνών. Της θείας λειτουργίας, προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Στο θείο λόγο του, ο επίσκοπος Μεθώνης έθεσε τη σημασία «της δεκάτης ώρας». Μετά το υπαρξιακό ερώτημα του Απόστολου Ανδρέα για το αν «ευρήκαμε τον Μεσσία», μας θέτει ένα ακόμα, » Έχετε βιώσει τη δεκάτη ώρα;». Η πρώτη «δεκάτη ώρα», στη ζωή του ανθρώπου, είναι τη στιγμή που βαπτίζεται Χριστιανός Ορθόδοξος. Επιπλέον «δεκάτη ώρα», είναι η στιγμή κατά την οποία μετανοεί ο άνθρωπος, η στιγμή της εξομολόγησης, η Κοινωνία, η στιγμή που πλέον έχει πνευματική ζωή.

Ακόμη, ο κ. Κλήμης ανέφερε ότι «ο Χριστός είναι το πλήρωμα. Είναι ο μεγάλος ψαράς. Είναι η κιβωτός της σωτηρίας μας».

Λίγο πριν την απόλυση, ο π. Προκόπιος Μπούμπας, αφού ευχαρίστησε τον επίσκοπο Μεθώνης για την παρουσία του στο ναό, του πρόσφερε ένα ιερό εγκόλπιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τις ευχαριστίες ανταπέδωσε, ο Αρχιγραμματέας κ. Κλήμης και τόνισε πως θα το φέρει πλέον με ευλάβεια και συγκίνηση πάνω του, καθώς του θυμίζει την μονή της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά, την προσωπική του Γαλιλαία, όπως ανέφερε, από όπου ξεκίνησε ως μοναχός και στη συνεχεία έγινε διάκονος, ιερέας και αρχιμανδρίτης.

Ευχαρίστησε τέλος, τον π. Θεόδωρο Γρηγοράκο, τους τρόφιμους του Γηροκομείου, το Δ.Σ για την πρόσκλησή τους, σε έναν ναό που υπερέχει η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

TOP NEWS