Η εορτή του αγίου Αρσενίου στην Κέρκυρα

  • Dogma

Και στο νότιο άκρο της Κέρκυρας, στην Λευκίμμη, εορτάστηκε χθες η μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας. Στον αγιώνυμο ναό στη συνοικία Ριγγλάδες της Λευκίμμης ιερούργησε ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Και στο νότιο άκρο της Κέρκυρας, στην Λευκίμμη, εορτάστηκε χθες η μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Μητροπολίτου Κερκύρας.Στον αγιώνυμο ναό στη συνοικία Ριγγλάδες της Λευκίμμης ιερούργησε ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Στον λόγο του προς τους πιστούς, ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στο πρόσωπο του αγίου Αρσενίου η Εκκλησία της Κέρκυρας βρήκε την αγιότητα, την οσιότητα, την ακακία, τον αγώνα εναντίον της αμαρτίας.

Το έργο του αγίου ήταν έργο αγιασμού, έργο αποστολικό, πρόσκληση στη θέωση και την συνάντηση με το Χριστό. Δεν είναι έργο προσωπικό, αλλά εκκλησιαστικό.

Και γι’ αυτό όλοι οι Επίσκοποι, οι κληρικοί και οι ταγοί της Εκκλησίας οφείλουν να λειτουργούν ως πατέρες, ως οδηγοί στην εκκλησιαστική ζωή και όχι μόνο στην κοινωνική και φιλανθρωπική διακονία, όπως απαιτεί η εποχή μας, η οποία βλέπει την Εκκλησία μόνο ως φιλανθρωπικό σωματείο, για όσους έχουν ανάγκη.

Ζούμε σε μία εποχή όπου ο κόσμος παραπαίει, δεν γνωρίζει τι σημαίνει να είναι αληθινά μέλος της Εκκλησίας, ότι επιτυγχάνεται η σωτηρία, η υπέρβαση του θανάτου, όπως βλέπουμε στα πρόσωπα των αγίων μας.

Το ίδιο και η υπέρβαση των ανασφαλειών που αισθανόμαστε, χάρις στην πίστη επιτυγχάνεται. Η δυσκολία σήμερα είναι και οικονομική και πνευματική. Αν ξεκινήσουμε να διορθωνόμαστε συλλογικά, με τον τρόπο της Εκκλησίας και με τα παραδείγματα των αγίων μας και τότε θα βελτιωθεί και η ζωή μας συνολικά, διότι θα γνωρίζουμε τι σημαίνει γνησιότητα και αλήθεια, που ενώνει την παρούσα ζωή με την αιωνιότητα.

TOP NEWS