Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Αμάρυνθο (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Μετά το πέρας της θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως των ενθάδε κεκοιμένων του ιερού κοιμητηρίου.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στον φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό στην Αμάρυνθο όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσαν ο εξ’ Αμαρύνθου Πανοσ Αρχιμ Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Οικονόμο Ιωάννη Μπαραμπούτη εφημέριο ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο π. Παύλος αναφέρθηκε στην μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους  μέσα απο την στιχολογία του απολυτικίου: Ως στύλος ακλόνητος της εκλησίας χριστού όπου ο Άγιος Χαράλαμπος  παρέμεινε πρότυπο ακλόνητου στύλου και  παράδειγμα λειτουργού με την πίστη την καρτερία και την υπομονή  υπομένοντας   μέχρι του μαρτυρικού τέλους του έχοντας την ακλόνητη πίστη του στον Χριστό.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως των ενθάδε κεκοιμένων του ιερού κοιμητηρίου.

Την εορτή τίμησαν η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και οι φιλέορτοι πιστοί απο την Αμάρυνθο.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου κ. Χρήστος Γαλάνης με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

TOP NEWS