Η Εορτή του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στη Θήβα

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την στήριξη της εταιρείας στις προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας με την προσφορά προϊόντων στα Ιδρύματά μας, στις Τράπεζες αγάπης και στις οικογένειες των εμπερίστατων συνανθρώπων μας και ευχήθηκε σε όλους τους υπευθύνους και εργαζομένους υγεία και δύναμη.

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, εορτή του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου προστάτη της δικαιοσύνης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη Θηβών τελέστηκε Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Δικαστικών Λειτουργών, υπαλλήλων και Δικηγόρων των Θηβών. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαδραχάνης. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία της δικαιοσύνης και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην εταιρεία Δωδώνη, στην περιοχή των Θηβών, όπου και τέλεσε Αγιασμό. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους υπευθύνους για την στήριξη της εταιρείας στις προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας με την προσφορά προϊόντων στα Ιδρύματά μας, στις Τράπεζες αγάπης και στις οικογένειες των εμπερίστατων συνανθρώπων μας και ευχήθηκε σε όλους τους υπευθύνους και εργαζομένους υγεία και δύναμη.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας, όπου συμμετείχε στην Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Γέροντος Νήφωνος (κατά κόσμον Αντωνίου) Θωμαδάκη, κτίτορα και πνευματικού της Γυναικείας Αδελφότητας.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Ναύπακτο, όπου συμμετείχε στον Εσπερινό και την επομένη 4 Οκτωβρίου στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο και μετέφερε τις ευχές του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου Ναυπάκτου, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου Ζαλούμη.

TOP NEWS