Η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Καρπενήσι

  • Δόγμα

Εφέτος, σύμφωνα με Ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, θα δεχθεί ευχές  μόνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (παλαιό κοιμητήριο) κατά τη διανομή του αντιδώρου

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος  ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι από τους λαοφιλεστέρους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έζησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. και τας αρχάς του 4ου επί της βασιλείας του Διοκλητιανού.

Η εποχή του υπήρξε εποχή σκληρών διωγμών κατά της Χριστιανικής Πίστεως. Ο Γεώργιος είχε μεγάλο αξίωμα. Ήτο κόμης και διακρινόταν σ’ όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την γενναιότητά του και την ανδρεία του. Παρ’ όλη τη δόξα όμως και τις τιμές δεν αρνήθηκε να θυσιάσει τα πάντα και να ομολογήσει με παρρησία ενώπιον του αυτοκράτορος και πολλών αρχόντων την χριστιανική του πίστη. Υπέμεινε βασανιστήρια πολλά και φρικτά που στο τέλος τον ανέδειξαν Μεγαλομάρτυρα.

Πολλά είναι τα θαύματα του Αγίου Γεωργίου. Πολλοί ναοί τιμώνται επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου, δείγμα κι’ αυτό της αγάπης του λαού προς τον Άγιον, και πολλοί φέρουν το όνομά του. Μεταξύ αυτών και ο σεπτός ποιμενάρχης μας.

Εφέτος, σύμφωνα με Ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, θα δεχθεί ευχές  μόνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (παλαιό κοιμητήριο) κατά τη διανομή του αντιδώρου, όπου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια θα τελέσει αρχιερατική θεία λειτουργία (25/4). Λόγω της πανδημίας δε θα δεχθεί ευχές στο επισκοπικό μέγαρο.

TOP NEWS