Η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Θηβών

  • Δόγμα

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές τούς ανέφερε τους λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για τα παιδιά και στους γονείς και εκπαιδευτικούς  τους λόγους του Αγίου για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. 

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λουτσίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού και των μαθητών και εκπαιδευτικών του Παύλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ιερού Χρυσοστόμου και τη διδασκαλία του περί Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές τούς ανέφερε τους λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για τα παιδιά και στους γονείς και εκπαιδευτικούς  τους λόγους του Αγίου για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Εφημέριο του Ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επόπτη της Μητροπόλεως π. Ανδρέα Δάρρα ευχαριστώντας τον για το έργο του στο χωριό και την διακονία και προσφορά του στα Γραφεία της Μητροπόλεώς μας και του πρόσφερε μια ασημένια εικόνα, αντίγραφο της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Στη συνέχεια ο π. Ανδρέας εξέφρασε το σεβασμό και τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, ευχαριστώντας επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους  συγχωριανούς του.

TOP NEWS