Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στη Συκιά

  • Dogma

 
 
 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πλήθος προσκυνητών από τη Λακωνία και από άλλες περιοχές προσήλθαν στις 9 Νοεμβρίου να συνεορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στη  Συκέα, όπου βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου.

Οι ευσεβείς χριστιανοί με θερμή πίστη  εναπόθεσαν έμπροσθεν του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου τα αιτήματα, τις θλίψεις, τα προβλήματα αλλά και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο.

Προσήλθαν για να ικετεύσουν αλλά και να ευχαριστήσουν για την πατρική αγάπη και προστασία, που ως μεσίτης προς τον Πανάγαθο Θεό προσφέρει στον καθένα χωριστά.

Στον  πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ενώ ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π Σεραφείμ Κοσμάς.

 

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση στον Άγιο από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Αρχιμ . π. Γεράσιμο Πετρολέκα, ενώ το μεσονύκτιο  η Θεία Λειτουργία από τους ιερείς π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό και π. Αντώνιο Καραστατήρα.

{gallery}66{/gallery}

Την κυριώνυμο ημέρα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. τέλεσε τον Όρθρο, την αρτοκλασία και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και τη Λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς εικόνος του Αγίου Νεκταρίου πέριξ του Ιερού Ναού πλαισιωμένος  από ιερείς και διακόνους.

 

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ .κ .Ευστάθιος, ο οποίος και αναφέρθηκε σε περιστατικά  από τη ζωή του μεγάλου Αγίου, ενώ με έκδηλη συγκίνηση τόνισε ότι o εορταζόμενος Άγιος αποτελεί το πρότυπο αγιότητας και  το δείκτη για την πνευματική τελείωση των πιστών.

Παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, η Αντιπερειφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ Ηρακλής Τριχείλης, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος  Πουλοκέφαλος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μονεμβασίας κ. Σπύρος Αβδούλος οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βουνελάκης, Κολλιάκος ,Σουρλάς ,Πριφτάκη, ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η κ. Αλειφέρη, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μολάων κ. Γιάννου, ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ Τσολομύτης ,ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Συκέας κ. Γεώργιος Σαργκάνης, μέλη του τοπικού Συμβουλίου κ.α

Οι εορταστικές εκδηλώσεις επισφραγίστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε η  Διοικούσα Επιτροπή στη αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος.

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος

 

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ