Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στα Κρυά Σητείας

  • Dogma

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, Κυριακή των Προπατάρων και μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους προς τιμή του Αγίου άρτους και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος (β´ κλίτος του ενοριακού ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου) της Ενορίας Κρυών Σητείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στην παραβολή του Δείπνου, αλλά και στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνος. «Όλοι μας λαμβάνουμε από τον Κύριο πρόσκληση για να παρακαθήσουμε στο αρχοντικό Δείπνο της Βασιλείας του Θεού. Ο Κύριος μας στέλνει με διάφορους τρόπους προσκλήσεις, αλλά εμείς προφασιζόμενοι, άλλος βιοτικές μέριμνες, άλλος το κυνήγι της καθημερινής εργασίας, άλλος την έγγαμη και τρυφηλή ζωή, αποφεύγουμε και αποποιούμαστε την θεϊκή πρόσκληση. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τους Αγίους και ιδιαιτέρως με τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Σπυρίδωνα. Ο Μέγας αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας, βοσκός και αγρότης της υπαίθρου, πατήρ αληθινός και μέγας Ιεράρχης, δέχθηκε στην απλή και καλλιεργημένη ψυχή του, σαν το εύφορο χωράφι τον λόγο του Θεού και τον αύξησε και καρποφόρησε. Αποδέχθηκε την πρόσκληση και μετείχε συνεχώς στο Μέγα Δέιπνο της Βασιλείας του Θεού. Και μάΚαι χαριτώθηκε από το Άγιο Πνεύμα και θαυματουργούσε διαρκώς. Και είχε αγγέλους συλλειτουργούντες στο Άγιο Θυσιαστήριο. Και με λόγο απλό μίλησε στις καρδιές των απλών και ταπεινών ανθρώπων για τα δόγματα της Εκκλησίας μας, γιατί είχε αγάπη για τον Θεό και τους πονεμένους και περιφρονημένους ανθρώπους. Αυτό προστάζει και σε μάς σήμερα, να αγαπούμε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, να είμαστε φιλάνθρωποι, να μοιραζόμαστε τον πόνο και τη χαρά τους και να τους συμπαραστεκόμαστε σε κάθε δυσκολία και ανάγκη, κατέληξε ο Σεβ.».

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης και οι Διάκονοι Τίτος Ματαλλιωτάκης και Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

TOP NEWS