Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέα στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

  • Dogma

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο ενοριακό ναό του Αγίου Ανδρέα Ελευθερών. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ο πρόσφατα ανακαινισμένος Ιερός Ναός του Αποστόλου Ανδρέα, παλαιό μετόχι του Ρωσικού μετοχίου του Αγίου Ανδρέου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Τον Θείο Λόγον εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος π. Χρυσόστομος αναφερόμενος στον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, στην ζωή του κοντά στον Χριστό και στην πορεία του έργου Του στην διάδοση του Ευαγγελίου, τονίζοντας τον ζήλο, τη δύναμη ψυχής και το ηρωικό φρόνημα του. Μετά το τέλος της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρέα.
Στις λατρευτικές συνάξεις παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, ενώ πλήθος πιστών συνέρευσαν για να ζητήσουν τις πρεσβείες προς τον Φιλάνθρωπο Θεό του εορτάζοντος Αγίου.

TOP NEWS