Η Εορτή του Μεγάλου Αθανασίου στη Μητρόπολη Κηφισίας

  • Δόγμα

Προ της Απολύσεως κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο, στο έργο και στη δράση του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Υπογράμμισε δε, ότι το καθολικό μήνυμα του Ευαγγελίου και η διδασκαλία της Εκκλησίας είναι αμετάβλητα και απαρέκκλιτα, κάτι το οποίο μαρτυρεί ο βίος και η πολιτεία του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας εορτάσθηκε εφέτος τόσο στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, όσο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 17 Ιανουρίου 2024, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της ιστορικής περιοχής του Θησείου στο κέντρο των Αθηνών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, σεπτή αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’. Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου πατρός ημών Αθανασίου του νέου, του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει, το οποίο εκόμισε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Κύριλλος.

Προ της Απολύσεως κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο, στο έργο και στη δράση του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Υπογράμμισε δε, ότι το καθολικό μήνυμα του Ευαγγελίου και η διδασκαλία της Εκκλησίας είναι αμετάβλητα και απαρέκκλιτα, κάτι το οποίο μαρτυρεί ο βίος και η πολιτεία του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου. Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί σύντομα στο πρόσωπο του οσίου πατρός ημών Αθανασίου του νέου, του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει, τονίζοντας ότι η παρουσία νέων Αγίων στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, αποτελεί ζωντανή και τρανή απόδειξη της παρουσίας του Θεού.Στο τέλος της Ακολουθίας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευλόγιος Αντωνέλλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και όλους τους παρισταμένους ιερείς για την παρουσία τους, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την χαρά του για την έλευση του Τιμίου Λειψάνου, καθώς αποτελεί τεράστια ευλογία.

TOP NEWS