Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης τίμησε τον Γερμανίας Αυγουστίνο

  • Dogma
κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης να τιμήσει τον πολιό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Γερμανίας τον Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο, για την συνολική προσφορά του στην Μητρόπολή του αλλά και σε όλη την Εκκλησία.

Την 1η Μαΐου 1993 θεμελιώθηκε το Ενοριακό Κέντρο Αννοβέρου. Η επέτειος αυτού του γεγονότος αποτέλεσε αφορμή για λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώθηκαν την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, ο οποίος ευγενικά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου να προσέλθει και να προστεί των εκδηλώσεων. Με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης συλλειτούργησαν οι θεοφιλέστατοι βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας Αριανζού κ. Βαρθολομαίος και Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης «τον Σταυρόν των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Παύλου, του Πρωτοκορυφαίου και Τίτου Πρώτου Επισκόπου Κρήτης».

Με αυτό τον τρόπο θέλησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης να τιμήσει τον πολιό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Γερμανίας τον Μητροπολίτη κ. Αυγουστίνο, για την συνολική προσφορά του στην Μητρόπολή του αλλά και σε όλη την Εκκλησία.

Η τιμητική αυτή διάκριση εκ των πραγμάτων αφορά ολόκληρη την Μητρόπολη Γερμανίας, διότι η ζωή του Μητροπολίτη Αυγουστίνου είναι συνυφασμένη με την ζωή της Μητροπόλεως. Από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως της (5 Φεβρουαρίου 1963), ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος υπήρξε κληρικός της, διάκονος έως το 1964, πρεσβύτερος έως το 1972, βοηθός Επίσκοπος με το τίτλο Ελαίας έως το 1980 και από τον Νοέμβριο του 1980 Μητροπολίτης Γερμανίας. Ιδιαιτέρα ήταν η τιμή και για την ενορία Αννοβέρου, διότι στην σημαντική αυτή επέτειο των 30 ετών από της θεμελιώσεως του Ενοριακού Κέντρου τιμήθηκε ένας από τους μεγάλους ευεργέτες της καθότι καθοριστική υπήρξε η οικονομική συνδρομή του Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος κατά την περίοδο της ανεγέρσεως του Ενοριακού Κέντρου έγινε  αποδέκτης μεγάλης κληρονομιάς, την οποία μεταβίβασε εξολοκλήρου στην Μητρόπολη και κατά καιρούς διέθεσε από αυτήν εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανικά Μάρκα για την πρόοδο των εργασιών.

Με συγκίνηση και σεβασμό αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος στο σεπτό πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας κ. Αυγουστίνου, ο οποίος δεχόμενος με έκδηλη συγκίνηση την τιμή ευχαρίστησε με λόγια πολύ θερμά τον Αρχιεπίσκοπο. Με γλυκύ λόγο αναφέρθηκε και στο πιστό ποίμνιο της Μητροπόλεως Γερμανίας, ενώ για άλλη μια φορά εξέφρασε την αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία και τον απέραντο σεβασμό και θαυμασμό του προς τον Προκαθήμενό της, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο.

Στο τέλος ευχαριστήρια λόγια απηύθυνε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Αννοβέρου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεράσιμος Φραγουλάκης.

 

TOP NEWS