Η Εθνική Επέτειος τιμήθηκε αξιοχρέως στη Σύρο

  • Dogma
σύρου

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β.

Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και την του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου και των Εκπροσώπων των Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Στρατιωτικών, Δικαστικών, Εκπαιδευτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της νήσου με τις σημαίες τους, Προσκόπων, Πατριωτικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανώσεων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός κα Άννα Γκιούλη.

Ακολούθως, ο κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τρισάγιο στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Μνημείο των Πεσόντων, στο οποίο και κατετέθησαν στέφανοι.

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , επικεφαλής των Αρχών της πόλεως και της νήσου, μετέβη στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου παρηκολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση.

TOP NEWS