Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Στους φετινούς εορτασμούς, την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία επί της εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου. Κέντρο των εορτασμών υπήρξε και φέτος, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, όπου Άρχοντες και Λαός, απέδωσαν τιμή σε όλους εκείνους που ηρωικά αγωνίστηκαν και έπεσαν υπέρ της Πατρίδος. 

Για το λόγο αυτό το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και Προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Στους φετινούς εορτασμούς, την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο, παρουσία του Υπουργού, καθώς και του Βουλευτή Έβρου κ. Σταύρου Κελέτση, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, του Δ/κτη της ΧΙΙης Μεραρχίας Πεζικού Υποστρατήγου κ. Παναγιώτη Καβιδόπουλου και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστρατήγου κ. Πασχάλη Συριτούδη.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφωνήθηκε η Πανηγυρική Ομιλία της ημέρας από την κα. Χρυσή Μανωλοπούλου και ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη  και η παρέλαση στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

TOP NEWS