Η γενέτειρά του αποχαιρέτισε τον μακαριστό μητροπολίτη Ευμενείας

  • Dogma

Πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την ευρύτερη Φθιώτιδα αλλά και από το εξωτερικό παρέστησαν σήμερα στον ναό του αγίου Αθανασίου Στυλίδας όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του αείμνηστου επισκόπου Ευμενείας κυρού Μάξιμου.

Πλήθοςπιστών από τη Στυλίδα, την ευρύτερη Φθιώτιδα αλλά και από το εξωτερικό παρέστησαν σήμερα στον ναό του αγίου Αθανασίου Στυλίδας όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του αείμνηστου επισκόπου Ευμενείας κυρού Μάξιμου.

Ο επίσκοπος Ευμενείας κυρός Μάξιμος Μαστίχης, διακεκριμένος Αρχιερεύς του Ελληνισμού της Διασποράς, πέθανε αιφνιδίως στις 22 Ιανουαρίου στο σπίτι του στις Βρυξέλλες.

Την Τετάρτη τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του στον καθεδρικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.Το ιερό σκήνωμα του επισκόπου μεταφέρθηκε σήμερα στην πατρική του οικεία στη Στυλίδα και στη συνέχεια εν πομπή στον ναό του αγίου Αθανασίου Στυλίδας όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο λέγοντας ότι “Ο αείμνηστος Επίσκοπος Ευμενείας κυρός Μάξιμος εγεννήθη την 30ην Σεπτεμβρίου του 1935 εις την Στυλίδα και ανετράφη από ευσεβείς γονείς τον Βασίλειο και τη Χρυσούλα Μαστίχη. Μετά την στοιχειώδη εκπαίδευση στην πόλη της Στυλίδος ενεγράφη στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και εν συνεχεία στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την οποία απεφοίτησε το έτος 1958.

Το ίδιο έτος εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος της Χάλκης. Υπηρέτησε ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ρότερνταμ Ολλανδίας από όπου εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Βελγίου υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευμενείας του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και εχειροτονήθη την 11ην Δεκεμβρίου 1977. Από το 1992 εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες.

Υπήρξε καθ’ όλην του την ζωή υπόδειγμα ταπεινώσεως, υπομονής, ευγένειας και εργατικότητος. Ηνάλωσε την ζωήν του εις την υπηρεσίαν του Ελληνισμού της διασποράς χωρίς να επιζητήσει ποτέ αναγνώρισιν και προαγωγήν”.

Για την αξία και τις αρετές του Επισκόπου μίλησαν και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας Αθ. Μπλούνας, εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας, Στυλιδιώτες αλλά και φίλοι του εκλιπόντος από τις Βρυξέλλες.

Η σορός του Επισκόπου μεταφέρθηκε στην μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδας όπου έγινε και η ταφή αυτής στον προαύλιο χώρο.

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ

TOP NEWS