Η Γλυφάδα τίμησε τους πολιούχους και προστάτες της (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μητρόπολη Γλυφάδος

Στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Σταγών κ. Θεοκλήτου.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος μίλησε για τις σχέσεις συναλληλίας Κράτους και Εκκλησίας και τους διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, που πρώτος ο Μέγας Κωνσταντίνος θεσμοθέτησε, επισημαίνοντας και τις θέσεις της Εκκλησίας και των Πατέρων ότι η εξουσία δόθηκε από το Θεό στους άρχοντες μετά την πτώση και την παρακοή του ανθρώπου, ώστε να διαφυλάσσεται η τάξη και η ευνομία στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Προσέθεσε δε και τις θέσεις των Αυτοκρατόρων Ιουστινιανού και Βασιλείου Β΄ για τη Βασιλική και την Ιερατική εξουσία, ότι δηλαδή η πρώτη απευθύνεται και αφορά στην υλική ζωή, ενώ η δεύτερη μεριμνά για την πνευματική ζωή και τη σωτηρία της ψυχής.

Υπογράμμισε δε ότι στην Πατρίδα μας, παρά τις όποιες εξαιρέσεις, που οφείλονται σε πρόσωπα, διατηρήθηκε και διατηρείται αυτή η ισορροπία, που εγγυάται την πρόοδο, την ευνομία, την ομόνοια και την ευημερία της κοινωνίας.

Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την πρόσκληση και την Αβραμιαία φιλοξενία και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίκαρπη ποιμαντορία.

TOP NEWS