Η Ι.Μ. Κορίνθου τίμησε την εθνική επέτειο

  • Dogma

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» Αίθουσα την 28η Οκτωβρίου ε. ε. η εκδήλωση τιμής και μνήμης, την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, γι’ αυτούς που θυσίασαν την ζωή του κατά το έπος του 1940 ακριβοπληρώνοντας την Ελευθερία μας.

 

Στην Εκδήλωση έψαλε επίκαιρους Εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδησε η «Χορωδία Κορίνθου» υπό την διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου, ομίλησε δε ο κ. Λάμπρος Ψωμάς, Θεολόγος, με θέμα: «’’ΟΧΙ’’: Μία πράξη Πίστης, Ελευθερίας και Δόξας», εξετάζοντας την θυσία των προγόνων μας και από θεολογικής πλευράς και τονίζοντας τις έννοιες της πίστεως ως εμπιστοσύνης στον Θεό, της ελευθερίας ως δώρου του «κατ’ εικόνα», που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο και της δόξας ως μαρτυρίου σύμφωνα με τους λόγους του Ιδίου του Ιησού Χριστού αναφορικά με την Σταυρική Του θυσία.

 

Την Εκδήλωση παρουσίασε εύστοχα, «ποιητικά» και επίκαιρα ο κ. Πέτρος Θωμαΐδης, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και έκλεισε αυτήν με λόγους ενθουσιαστικούς και ελπιδοφόρους για την κρίση, που ταλανίζει την χώρα μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ Διονύσιος, ελέγχοντας συγχρόνως διακριτικά και προτρέψας τον λαό για εγρήγορση αφού ευχαρίστησε τους συντελέσαντες στην πραγματοποίηση αυτής της ωραίας εκδήλωσης ως και το πολυπληθές ακροατήριο.

 

Με την παρουσία τους τίμησαν την επετειακή αυτή Εκδήλωση, στην οποία είχαν εκτεθεί Εφημερίδες της εποχής του πολέμου 1940, ο κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων, ο κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, ο Επίτιμος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νεκτάριος Μαρμαρινός, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Αγάπιος Δρίτσας, Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας και πλήθος λαού, αποδίδοντες τα οφειλόμενα στους ήρωες μας.  

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ