Η Ι.Μ Ρεθύμνης τιμά τη μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων

  • Dogma

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου,θα γιορτάσει και φέτος η ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από την 23η εως και την 30η Ο­κτω­βρί­ου.

Dogma Newsdesk

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Ρεθυμνίων Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου,θα γιορτάσει και φέτος η ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από την 23η εως και την 30η Ο­κτω­βρί­ου.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών θα είναι ο ομώνυμος ιερό ναός, που βρίσκεται στο χώρο, τον οποίο μαρτύρισαν και όπου φυλάσσονται οι Τίμιες Κάρες τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 – 7:00 μ.μ.
α) Εγκαίνια της ανακαινισθείσης αιθούσης εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
β) Εγκαίνια της Γ΄ Εκθέσεως Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
γ) «Μουσικοί αντικατοπτρισμοίΙ». Συναυλία του μουσικού συνόλου “VAMOS”.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 – 8:00 μ.μ.

Συναυλία της Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπό την διεύθυνση του Διευθυντή της Σχολής κ. Ευαγγέλου Καπαϊδονάκη, με ύμνους από την Εορτή των Αγίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο μητροπολίτης κ. Ευγένιος.
10:30 π.μ.-2:00 μ.μ.: Θεολογική Ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων με θέμα «Μαρτυρίες από την ιστορία των Νεομαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
– Εισαγωγική ομιλία με θέμα «Οι Τέσσερεις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου και ο Ναός τους»: κ. Μιχαήλ Τρούλης, Άρχων Ιερομνήμων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
– Εισηγητές στην Ημερίδα: κ. Μιχαήλ Τσακιράκης, θεολόγος, Πρωτ. Αντώνιος Μπιλάλης, Δρ. Ψυχοπαιδαγωγικής, ιστορικός και συγγραφέας, κ. Θεόδωρος Ρηγινιώτης, θεολόγος, κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, κ. Παναγιώτης Υφαντής, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 – 7:00 π.μ.

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014
7:00 μ.μ.: Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος.
9.30 μ.μ.: Η Ιερά Παράκληση των Αγίων.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014
7.00 π.μ.: Ο Όρθρος της Εορτής των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και στη συνέχεια Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
10.45 π.μ.: Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο.
5.00 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων δια των οδών Κουντουριώτη, Β. Καλλέργη και Κ. Γερακάρη.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014
7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.
7:30 μ.μ.: Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
Μέρος α΄. «Τετράριθμος χορός των Αγίων υμνείσθω». Ιερείς και Πρωτοψάλτες από όλη την Κρήτη, που έχουν διατελέσει Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, και η Χορωδία του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων θα παρουσιάσουν, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αντωνίου Γεβετζή, τον ψηφιακό δίσκο «Άσμα εύμολπον» με ύμνους από την Ιερά Ακολουθία των Αγίων.
Μέρος β΄. «Άσματα της λευτεριάς». Από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη, σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «ΕΝΑΡΞΙΣ».
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 – 9:00 μ.μ.
Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο κ. Ευγένιος

TOP NEWS