Η κακοκαιρία …ματαίωσε και την καθιερωμένη λιτανεία στην Κατερίνη

  • Dogma
κατερίνη

Την διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, πολιούχου της πόλεως. 

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Αρκαδίας κ. Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αρκαδίας κ. Βασίλειος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Λόγω κακοκαιρίας δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ιερά λιτανεία στους δρόμους της πόλεως.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

TOP NEWS