Η κρίσιμη επικοινωνία Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου – Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

  • Dogma
πρωθυπουργός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, είχε την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αλλά και ο τρόπος εορτασμού των Χριστουγέννων κάτω από τις ιδιάζουσες φετινές συνθήκες, μονοπώλησαν τη συζήτηση των Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου.

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένουν στην κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα, ούτως ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, αλλά και τις εκκλησίες.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν οι εκκλησίες ανοίξουν, αυτό θα γίνει με αυστηρούς κανόνες, καθώς ούτε οι ειδικοί ούτε η κυβέρνηση θέλουν να επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη με την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις κατά την εορταστική περίοδο, δεδομένο θεωρείται επίσης πως δεν θα επιτρέπονται από νομό σε νομό, άρα δεν θα προβλέπονται μετακινήσεις σε εξοχικά. Θα υπάρξει, ωστόσο, ευελιξία για την «επανένωση» οικογενειών, δηλαδή για ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικές πόλεις από εκεί όπου βρίσκεται η οικογένειά τους ή για φοιτητές που λόγω του lockdown παραμένουν αυτή τη στιγμή στην πόλη όπου σπουδάζουν.

Φωτογραφία Αρχείου: Intimenews

 

 

TOP NEWS