Η Κυρά της Ρω με την Ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Αρχιεπισκοπής

  • Dogma

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, η παράσταση αφιερωμένη στην Κυρά της Ρώ, την οποία οργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Όπλων Κ. Πατησίων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Μουσικής και το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Νικόλαος Βαφειάδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη και η διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. κα. Μαίρη Πίνη.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλούμενος Ρούμπης, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων, καλωσόρισε τους παρισταμένους και προλόγισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην εμβληματική φυσιογνωμία της Κυράς της Ρώ, στη Δέσποινα Αχλαδιώτη, η οποία επί 40 και πλέον χρόνια είχε έναν και μοναδικό σκοπό στη ζωή της, να υψώνει κάθε μέρα την Ελληνική σημαία στο νησί της Ρώ και να φυλάττει θερμοπύλες στην εσχατιά της Ελλάδας, στο νοτιανατολικό Αιγαίο.

Συγκίνηση και ευφορία δημιούργησαν τα κείμενα, τα οποία έγραψε ο κ. Ρένος – Νεκτάριος Παυλάκης και αφηγήθηκε με απαράμιλλη γλαφυρότητα και ψυχική θέρμη η ηθοποιός κα. Ναταλία Δραγούμη. Οι υποδειγματικές ερμηνείες της Σοφίας Μάνου, του Γιώργου Ντόβολου και του Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίου Νάκου, ταξίδεψαν τους θεατές οι οποίοι με εκδηλωτικό τρόπο συμμετείχαν στα τραγούδια.

Η ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Γεώργιου Δεμελή και τις ενορχηστρώσεις του κ. Θεοδόση Συκιώτη, εκτέλεσε με υψηλό επαγγελματισμό και αυθόρμητη διάθεση τα τραγούδια και τις μελωδίες των μεγαλυτέρων στιχουργών και συνθετών, οι οποίοι ύμνησαν και δόξασαν μέσα από τα τραγούδια τους την ΕΛΛΑΔΑ.

Την εκδήλωση έκλεισαν τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων, οι οποίοι ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν σε ρυθμούς τραγουδιών του Καστελλόριζου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απευθύνθηκε στο κοινό και τους διοργανωτές ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος συγχαίροντάς τους μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριου Ιερωνύμου και ιδιαιτέρως συνεχάρη τον Αρχιμανδρίτη π. Φιλούμενο Ρούμπη για την έμπνευση και την υλοποίηση της αφιερωματικής μουσικής αυτής εκδήλωσης.

TOP NEWS