Η Κυριακή Η΄ Ματθαίου στη Μητρόπολη Ιερισσού

  • Δόγμα

         Πολύς ο Λαός σήμερα προσήλθε για να υποδεχθή τον νέο του Ποιμένα, να του ευχηθή άξια Διακονία και ευλογημένη σπορά σε αυτό το ιστορικό και τετιμημένο Γεώργιο της Εκκλησίας. Γι’ αυτή τη διακονία του νέου Κληρικού ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς το πυκνό Εκκλησίασμα

Σήμερα Κυριακή Η΄ Ματθαίου, 30η Ιουλίου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ακολουθούμενος από τους Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Δωρόθεο Ζέρβα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Παΐσιο Σουλτανικά, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας και τους Διακόνους του π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, χωρίς ουδεμία προειδοποίηση, επεσκέφθη τον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Περιστεράς – κτίσμα του 9ου αιώνος μ.Χ., που κτήτορά του έχει τον Όσιο Ευθύμιο τον Νέο, του οποίου τα χαριτόβρυτα Ιερά του Λείψανα θησαυρίζονται στο Βυζαντινό τούτο παλλάδιο – για να παρουσιάση τον νέο Εφημέριο της Ενορίας αυτής, κατόπιν αιτήματος μεταθέσεως του μέχρι πρότινος Εφημερίου της Αιδ. Οικ. π. Αντωνίου Παπασωτηρίου. Η χαρά του Επισκόπου μας ήταν μεγάλη, γιατί μετά τα μεγαλοπρεπή Εγκαίνια του πεντάτρουλλου τούτου αρχιτεκτονικού κοσμήματος την 11η Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, δεν επαναϊερούργησε στο Ιερό τούτο Θυσιαστήριο, γιατί οι υποχρεώσεις του σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη δεν του παρέσχον την ευκαιρία.

Όμως του παρεσχέθη αυτή η ικανοποίηση με την παρουσίαση του νέου Εφημερίου του Ιερού Ναού, Παν. Αρχιμ. π. Αθανασίου Σφουγγάρου, μέχρι πρότινος Διακόνου του, την χειροτονία εις Πρεσβύτερον του οποίου ετέλεσε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων.

Πολύς ο Λαός σήμερα προσήλθε για να υποδεχθή τον νέο του Ποιμένα, να του ευχηθή άξια Διακονία και ευλογημένη σπορά σε αυτό το ιστορικό και τετιμημένο Γεώργιο της Εκκλησίας. Γι’ αυτή τη διακονία του νέου Κληρικού ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς το πυκνό Εκκλησίασμα, ζητώντας από το Πνευματικό του Τέκνο να κοπιάση, να χαρή μετά των χαιρόντων και να κλάψη μετά των κλαιόντων του Ποιμνίου του, ώστε να αναδειχθή σε πατέρα όλων και όπως θα έλεγε ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης σε ‘’πρῶτον κριόν μεγίστης καί τετιμημένης ποίμνης’’, που και το αίμα του – αν χρειαστή – να προσφέρη ως θυσία χάριν του Λαού του Θεού που ανέκραξε το ‘’ΑΞΙΟΣ’’!

Τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος επέρανε απαιτώντας από τον π. Αθανάσιο να αποβή ένας νέος Σίμων Κυρηναίος, ώστε να συνάρη μαζί με τον Κύριο τον Τίμιο Σταυρό Του, να δροσίση πνευματικά τον Αμπελώνα αυτό και τέλος να υψωθή σε άξιο τέκνο και Λειτουργό του Αγιοπότηρου της Εκκλησίας, χαριτωμένος, πλουτισμένος και φωτισμένος με την Αγιοπνευματική Χάρη και το ζείδωρο ένδυμα του Παρακλήτου!

TOP NEWS