Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Κάλυμνο – Χειροτονία Πρεσβυτέρου (φωτο)

  • Δόγμα

Η κάλυμνος τίμησε την εορτή της Κυριακής των Μυροφόρων

Την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ι. ναό Αγίου Ιωάννου του Θολόγου Καλύμνου, όπου τέλεσε και την χειροτονία του ιεροδιακόνου της Μητροπόλεως, π. Σταύρου Μάρθα.

Ο π. Σταύρος Μάρθας, τυγχάνει γόνος ευσεβούς οικογενείας, είναι απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ διακρίνεται για το θυσιαστικό πνεύμα και την αγάπη για το Χριστό, την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης: 

Με εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων (8 Μαΐου 2022), υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, η χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σταύρου Μάρθα, στον εορτάζοντα ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου.

Ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Νικολάου Καζαβούλη και ιερέων της νήσου Καλύμνου. Την χειροτονία παρηκολούθησαν συγγενείς και φίλοι του νέου πρεσβυτέρου, και πλήθος πιστών.

Σύμφωνα με το τυπικό ο Μητροπολίτης ευλόγησε τον ιεροδιάκονο στην Ωραία Πύλη, και στη συνέχεια εισήλθε στο Ιερό. Στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος του διάβασε τις ευχές, ενώ ο π. Σταύρος ήταν γονατιστός. Μετά, στην Ωραία Πύλη, ο π. Σταύρος ενεδύθη τα ιερατικά άμφια που του έδινε ο Μητροπολίτης. Σε κάθε ένα από αυτά ο Σεβασμιώτατος αναφωνούσε «άξιος», και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, ο π. Σταύρος μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς, και δέχθηκε τις ευχές ολοκλήρου του εκκλησιάσματος.

Ο π. Σταύρος Μάρθας, τυγχάνει γόνος ευσεβούς οικογενείας, είναι απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ διακρίνεται για το θυσιαστικό πνεύμα και την αγάπη για το Χριστό, την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, ο π. Σταύρος Μάρθας, θα διακονήσει ως εφημέριος στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου.

TOP NEWS