Η Κυριακή του Παραλύτου στη Νέα Ιωνία

  • Dogma
κυριακή

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου (Παραλύτου) Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένων από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν οι Βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης και κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθους πιστών, οι προσήλθαν ευλαβώς στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Μικρασιατών Αγίων και των εν Νέα Ιωνία Αγίων, που τίθενται σε προσκύνηση τις ημέρες αυτές.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας καθώς και στον πνευματικό και πολιτιστικό των αλησμόνητων πατρίδων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ιδρυτών, των διατελεσάντων Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και Εξελεγκτικών Προέδρων της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας και των αναγορευθέντων Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών του Συλλόγου, ενώ επίκαιρο χαιρετισμό ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας και της Ενώσεως Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου.

TOP NEWS