Η Κύθνος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κύθνιου

  • Dogma

Στον Ιερό του Αγίου Σάββα, στη Χώρα της Κύθνου, όπου έλαβε το βάπτισμα ο Άγιος Ιγνάτιος, Μητροπολίτης Μαριουπόλεως, ο Κύθνιος, τελέσθηκε Αρχιετατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και με την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου, Αντιδημάρχων και Κυθνίων πιστών, οι οποίοι παρέστησαν τηρούντες με προσοχή τα μέτρα υγειονομικής προστασίας τόσο εντός του Ναού, όσον και εκτός αυτού, παρά το επικρατούν ψύχος.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας για την τιμή και την προσκύνηση των Αγίων Λειψάνων, τα οποία τιμούσαν οι πιστοί από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια και τα οποία, κατά τον ιερό Χρυσόστομο, προστατεύουν τις πόλεις ως τείχη ισχυρά.
Προσέθεσε δε ότι το 2020 έφυγε αφήνοντας πικρές αναμνήσεις και εμπειρίες, που οφείλουμε να ξεχάσουμε, αλλά ανέδειξε και τα θετικά στοιχεία του λαού μας, την αυταπάρνηση και το θυσιαστικό φρόνημα των ιατρών και των νοσηλευτών και την εκδήλωση αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας από όλους, και από τους δυνάμενους και από τους απλούς πολίτες, χαρακτηριστικά με τα οποία ο Ελληνικός λαός αντιμετώπισε και ξεπέρασε όσες δυσκολίες συνάντησε στην ποκυαιώνια ιστορική του πορεία.
Το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, μετέβη στο Δημοτικό Κατάστημα και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα του Δήμου Κύθνου, με την παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των εργαζομένων στο Δήμο Κύθνου, προς τους οποίους ευχήθηκε για το νέο έτος και τους προέτρεψε να έχουν αλληλεγγύη, πίστη και ελπίδα στο Θεό, για να ξεπεράσουμε ενωμένοι και αυτή τη δοκιμασία.
Αύριο το πρωί, κατ’ άκραν οικονομία και προκειμένου να μπορέσουν να παραστούν περισσότεροι πιστοί, λόγω των μέτρων περιστολής της πανδημίας και της περιορισμένης χωρητικότητας του Ναού, η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κύθνου.

TOP NEWS