Η Λαμία ετοιμάζεται να εορτάσει τον πολιούχο της Ευαγγελιστή Λουκά

  • Dogma
λαμία

Η πόλις της Λαμίας ετοιμάζεται , με κάθε επισημότητα και Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, να εορτάσει την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου τον Πολιούχο και Ελευθερωτή της Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελιστή Λουκά θα  ξεκινήσουν  με τον Μέγα Πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στον ομώνυμο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελιστού Λουκά μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα παραμείνει η Εικόνα για μία εβδομάδα.

Μετά από  πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, θα προσέλθουν στην πόλη μας, δια να τιμήσουν την πανήγυρη του Πολιούχου μας , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

Προσκαλούμε τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 74 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ