Η Λέρος τίμησε την Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Η εορτή της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Ο κ. Βαρνάβας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, υπογράμμισε για ακόμα μια φορά την ανατρεπτική δύναμη της εμπιστοσύνης στο Θεό, η οποία ελκύοντας τη Θεία Χάρη, μεταποιεί με τρόπο θαυμαστό τα γεγονότα της ζωής έτσι, ώστε όλα να συνεργούν στην ωφέλεια του πιστού ανθρώπου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 27.7.2022, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και του ιερού κλήρου της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθής στην Αγία και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την ταπείνωση, την αγάπη και τη αφοσίωσή της στον Νυμφίο Χριστό.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του Όθωνος Χατζηλάρη, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Ραφαήλ Χατζηλάρης, Νικόλαος Ελένης, Φώτιος Καζηλιέρης, Σώζων Λάμπρου, Χρήστος Ασβεστάς, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος, τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022, ετελέσθη ο Όρθρος και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου  κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του  Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και ιερέων της νήσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης, κατά την παράδοση, ευλόγησε και μοίρασε τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας, ενώ ο Θεοφιλέστατος διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

TOP NEWS