Η Λήμνος γιορτάζει 110 χρόνια απελευθέρωσης και στέλνει περήφανο μήνυμα στην Τουρκία

  • Dogma
λήμνος

Με μία τεράστια και εντυπωσιακή ελληνική σημαία από πέτρες στα χρώματα της γαλανόλευκης, η Λήμνος γιορτάζει τη συμπλήρωση των 110 χρόνων από την απελευθέρωσή της. Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις της 8ης Οκτωβρίου στο ακριτικό νησί συμπίπτουν με τις απειλές που εξαπολύει η Τουρκία.

Πλήθος κόσμου, τοπικοί φορείς και μέλη των ενόπλων δυνάμεων δίνουν τον δικό τους τόνο στις εκδηλώσεις των 110 ετών από τις 8 Οκτωβρίου 1912 οπότε η Λήμνος εκδίωξε και εκείνη την Τουρκία.

Από σήμερα (08.10.2022), μία γιγαντιαία γαλανόλευκη από πέτρες ορθώνεται σε πλαγιά του ακριτικού νησιού. «Μία σημαία απ’ την καρδιά μας βγαλμένη. Μία ελληνική σημαία μήκους 15 μέτρων κοσμεί το ύψωμα Φλόνικο στα Τσιμάνδρια», λένε οι δημιουργοί της.

Πιο λαμπρή από ποτέ η φετινή παρέλαση για την ιστορική επέτειο απελευθέρωσης της Λήμνου. Την ίδια ώρα που η Άγκυρα σηκώνει με κάθε ευκαιρία τους τόνους, και αυξάνει την προκλητική ρητορική απέναντι στη χώρα μας, αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, η Λήμνος, τιμά και γιορτάζει.

Στον Ρωμέικο Γυαλό παρέλασαν τα μαθητικά και στρατιωτικά τμήματα, καθώς και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, που συμμετέχουν στους 33ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, στο Στάδιο της Μύρινας.

Όλοι τους στέλνουν από τη Λήμνο ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ερντογάν: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται»

TOP NEWS