Ι.Μ Παναγίας Τουρλιανής: Διαψεύδει δημοσίευμα περί ενοικίασης εκκλησιών

  • Dogma
παναγίας

Η Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής διαψεύδει το δημοσίευμα πως νοικιάζουν εκκλησίες λόγω έλλειψης δωματίων.

«Καλό θα είναι, πριν δημοσιεύονται ειδήσεις, να διασταυρώνεται το περιεχόμενό τους, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Μονής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το δημοσίεμα που κυκλοφόρησε κάνει λόγο για ιδιοκτήτη εκκλησίας στη Μύκονο, ο οποίος φέρεται να μετέτρεψε σε στούντιο εκκλησία στη Μύκονο, προκειμένου να την νοικιάζει, εξαιτίας της έλλειψης σπιτιών, αλλά και της μεγάλης ανόδου στις τιμές ενοικίασης.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ύστερα από εξέταση του Ηγουμένου, Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου, η Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από τη σελίδα της στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗΣ
ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Εξ αφορμής δημοσιευμάτων σε Αθηναϊκές Εφημερίδες, με τον τίτλο «Νοικιάζουν Εκκλησίες, λόγω έλλειψης δωματίων», που αναφέρονται, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες στο παρεκκλήσιο της Αγίας Καλλιόπης, στην περιοχή «Μαού», που ανήκει στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μονής, ανακοινώνονται τα εξής:
1. Μετά από επιτόπια εξέταση του Ηγουμένου, Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου, διεπιστώθη το αβάσιμο των δημοσιευμάτων.
2. Όπως εξάγεται από τις παρατιθέμενες φωτογραφίες, το Παρεκκλήσιο είναι άθικτο, με αναμμένα, μάλιστα, τα καντήλια.
3. Ο Ηγούμενος καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να συντηρούνται και λειτουργούνται τακτικά όλα τα Παρεκκλήσια της δικαιοδοσίας του, ακόμα και αυτά των οποίων οι ιδιοκτήτες ή έχουν αποβιώσει ή έχουν μετοικήσει.
4. Συγκεκριμένα, για το εν θέματι Παρεκκλήσιο έχει προγραμματίσει να τελέσει Λειτουργία στις 6 Ιουλίου.
5. Καλό θα είναι, πριν δημοσιεύονται ειδήσεις, να διασταυρώνεται το περιεχόμενό τους, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, παρανοήσεις ή και αθέλητες παραπληροφορήσεις!

Ανω Μερά, 1 Ιουλίου 2022

 

 

TOP NEWS