Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη Πενταπόλεως Ιγνάτιο

  • Dogma
ιγνάτιο

Με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, τιμήθηκε χθες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο σπουδαίος Ιεραπόστολος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος Μαδενλίδης.

Ο τιμηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος, είναι Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος επί σαράντα, τουλάχιστον, χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στην μετάδοση του Ευαγγελίου στην Αφρική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΓΕΧΑ Βόλου, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών και ήταν ενταγμένη στην Εβδομάδα, την αφιερωμένη στην Εξωτερική Ιεραποστολή.

ιγνάτιο

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι ο Σεβ. Πενταπόλεως «αφιέρωσε την ζωή του στη «Μαύρη» Ήπειρο, για να φέρει τον Χριστό στις καρδιές των αδελφών μας, που διψούν για την αλήθεια του Χριστού. Του ζητούμε να δεχθεί αυτή την τιμή, ως ελάχιστο αντίδωρο του σπουδαίου έργου του. Ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από τέτοιες τιμές. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί σε μια τέτοια εποχή, όπου κυριαρχεί η βία και η τρομοκρατία, άνθρωποι σαν κι εκείνον γίνονται αγγελιοφόροι της ειρήνης του Χριστού, που σπέρνουν τον λόγο του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων, για να βρίσκουν τον αληθινό σκοπό της ζωής τους…». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε, επίσης, ότι «στο πρόσωπο του Ιεραποστόλου Ιεράρχου τιμούμε και όλους τους Ιεραποστόλους, που θυσίασαν τη ζωή τους, για να φέρουν το μήνυμα του Χριστού στον κόσμο…».

ιγνάτιο ιγνάτιο

Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος Πενταπόλεως εξέφρασε την έκπληξή του για την τιμή και ευχαρίστησε από καρδιάς. Τόνισε, μεταξύ άλλων: «έχω την αυτογνωσία ότι είμαι ανάξιος, αλλά όπου πήγα και ό,τι έκανα προσκεκλημένος το έκανα καίτοι τοποθετώ τον εαυτό μου κάτω του μετρίου, ό,τι έχω το δίνω με την καρδιά μου και αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να επαναλάβω το ίδιο έργο μέσα στην Εκκλησία του Χριστού…».

ιγνάτιο

Ακολούθησε ομιλία του τιμηθέντος Ιεράρχου με επίκαιρο πνευματικό θέμα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ