Η Μητρόπολη Φθιώτιδος και η «ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ» στηρίζουν μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες

  • Dogma
φθιώτιδος

Ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Νομού Φθιώτιδος ξεκίνησε την υλοποίησή του σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τους συνεργάτες του, τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, διένειμαν στήριξη και ελπίδα σε πολλές οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα στήριξης  «ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ» της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.000 € και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος, όπου 50 μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με εκατοντάδες μέλη έλαβαν πακέτα στήριξης, τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, παράλληλα δε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως προσέφερε στα μικρά παιδιά παιχνίδια, γλυκίσματα και σχολικά είδη.

Οι φιλανθρωπικές δράσεις στήριξης και αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα στο πλαίσιο του συνθήματος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών: «Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του», συνεχίζονται αδιάκοπα.

Ήδη, χθες το βράδυ διενεμήθησαν στα συσσίτια, στα  Ενοριακά Κέντρα Αγάπης και στις κοινωνικοπροναιακές δομές της Μητροπόλεως 70.950 φέτες ψωμιού, μια επιπλέον στήριξη των πτωχών αδελφών μας σε όλο το εύρος του τεραστίου Νομού Φθιώτιδος.

Σήμερα επίσης ο κ. Συμεών συνέχισε κανονικά την αυτοπρόσωπη διανομή του συσσιτίου. Αυτή τη φορά στον Ι. Ν. του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας.

Αύριο το πρωί, θα υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με χιλιάδες και πάλι γεύματα για την περίοδο του Lockdown στην Δυτική Φθιώτιδα.

TOP NEWS