Η Μητρόπολη Μεσσηνίας για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

  • Δόγμα

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας στην είδηση της αγιοκατάταξης στο ορθόδοξο αγιολόγιο του μακαριστού Ιερομονάχου, Οσίου Γέροντα Βησσαρίωνος, το λείψανο του οποίου τεθησαύρισται στη Μονή Αγάθωνος της Μητρόπολης Φθιώτιδος.

Μεταξύ άλλων, στην Ανακοίνωση τονίζεται: «Η τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, εκφράζουν τις υιϊκές ευχαρι-στίες τους στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμε-νικού Πατριαρχείου για την ευλογία αυτή».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και θρησκευτικής συγ-κίνησης πληροφορηθήκαμε την αγιοκατάταξη και την εγγραφή στις Δέλτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του “εν αγίοις πατρός ημών” Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, ο οποίος, κατάγεται από την κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας.

Η τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, εκφράζουν τις υιϊκές ευχαρι-στίες τους στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμε-νικού Πατριαρχείου για την ευλογία αυτή.

Επίσης ευχαριστούν τα μέλη των δύο Συνοδικών Κανονικών Επιτροπών, του Οικου-μενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τις θετικές εισηγήσείς τους.

Η διαδικασία της αγιοκατάταξης του αγίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη, είναι γνωστό, ότι ξεκίνησε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο και ολοκληρώθηκε με την συμβολή του κατά πάντα άξιου διάδοχού του, Μητροπολίτη κ. Συμεών, για τους οποίους σύσσωμη η τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας εύχεται για μεν τον πρώτον η μνήμη του να είναι αιώνια και ο Θεός να τον αναπαύσει «εν Χώρα ζώντων», εις δε τον Σεβασμιώτατον κ. Συμεών, ο Θεός να του χαρίζει πάμπολλα έτη Αρχιερωσύνης με υγεία «επ’ αγαθώ» του ιερού κλήρου και του ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας της Φθιώτιδος και της καθόλου Εκκλησίας.

Ο Θεός διά πρεσβειών του αγίου Βησσαρίωνα του Αγαθω-νίτου να σκέπει και να ενισχύει τον ιερό κλήρο και το ποίμνιο των δύο Μητροπόλεων Φθιώτιδος και Μεσσηνίας αλλά και σύμπασας της Εκκλησίας.

TOP NEWS