Η Μητρόπολη Νεαπόλεως για την εκδημία του Νίκου Παπαγεωργίου (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ήταν ο  πρωτότοκος γιος του Γεωργίου Παπαγεωργίου και της Αλεξάνδρας Γκίμπα και  γεννήθηκε το 1930 στη Σιάτιστα της Κοζάνης.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Νεαπόλεως για την εκδημία του Νίκου Παπαγεωργίου, στην οποία, τονίζει:

Μαζί με τη Θεσσαλονίκη, σύμπασα την Ελλάδα και η Τοπική μας Εκκλησία θρηνεί την απώλεια του Νίκου Παπαγεωργίου, δωρητή του ομώνυμου Νοσοκομείου, που  δεσπόζει στα δυτικά της πόλης, ο  οποίος ο  οποίος απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου και ο αδελφός του Λεωνίδας διέθεσαν 30 εκατομμύρια δολάρια και ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου το 1991.

Ποιος ήταν ο Νίκος Παπαγεωργίου, ο άνθρωπος που άφησε το ευεργετικό αποτύπωμά του στη ζωή της πόλης και της Μητρόπολής μας; 

Ήταν ο  πρωτότοκος γιος του Γεωργίου Παπαγεωργίου και της Αλεξάνδρας Γκίμπα και  γεννήθηκε το 1930 στη Σιάτιστα της Κοζάνης.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου υπήρξε  άνθρωπος με τόλμη και κοινωνική ευαισθησία, δεν περιορίστηκε στο τιμόνι του δραστήριου ομίλου των επιχειρήσεών του. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα δημιούργησαν το 1991 το Ίδρυμα Παπαγεωργίου.  Οι αδελφοί Παπαγεωργίου  με κοινό όραμα  την προσφορά στην ελληνική κοινωνία επιδόθηκαν σε μια σειρά έργων φιλαλληλίας γεγονός που τους ενέταξε στο πάνθεον των εθνικών ευεργετών. 

Η Μητρόπολη  βίωσε τη φιλανθρωπική προσφορά του Νίκου Παπαγεωργίου στην Κατασκευή της Μονάδας Ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο, αλλά και  στο υπό κατασκευή ίδρυμα «Φροντίδα Παπαγεωργίου»  στο Φίλυρο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Μητρόπολή μας με αισθήματα ευγνωμοσύνης συμμετέχει στο πένθος κα δέεται, ενώ  ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας θα παραστεί αύριο, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, στην τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας στη γενέτειρα του εκλιπόντος, στη Σιάτιστα.

TOP NEWS