Ο Σύλλογος Ρεθυμνιωτών τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

  • Dogma
σύλλογος ρεθυμνιωτών

Με την υψηλή παρουσία της εξοχοτάτης Προέδρου του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργού της Ελλάδας κας Βασιλικής Θάνου , αλλά και άλλων υψηλών προσκεκλημένων της Εκκλησιαστικής, πολιτικής, πανεπιστημιακής και στρατιωτικής αρχής, η Μητρόπολη Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Ρεθυμνιωτών το «Αρκάδι» τίμησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του αναμνηστικού τόμου αφιερωμένου στην ευλογητή επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου Α στο Ρέθυμνο (2012), που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2016 και πραγματοποιήθηκε από τον ιστορικό σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ».

Την εκδήλωση άνοιξε ο βυζαντινός χορός ιεροψαλτών υπο την διεύθυνση του χοράρχου κου Γεωργίου Δεμελή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Βλατάκης καθώς και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Σεβ. Μητρ. Προικοννήσου κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκης μέλος της Αγίας & Ιεράς Συνόδου.

σύλλογος ρεθυμνιωτών σύλλογος ρεθυμνιωτών σύλλογος ρεθυμνιωτών σύλλογος ρεθυμνιωτών

Ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βλατάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μνήμη και λήθη υφαίνουν την ιστορία, η δε θεία πρόνοια και οικονομία κατευθύνει και ανακεφαλαιώνει αυτήν… Όλος αυτός ο τόμος είναι μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης σεβασμού προς την κορυφή της Ορθοδοξίας που ο Ρεθεμνιωτικος λαός αβίαστα και ολόκαρδα προσέφερε τον χρόνο της επισκέψεως Του… Ο τόμος τούτος αποτελεί μια μετουσίωση μνήμης, είναι φως και μνήμη και συνάμα ελπίδα αφού αναφέρετε στο πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχη».

Την παρουσίαση του τόμου πραγματοποίησε ο Σεβασ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος & καθηγητής της Θεολογίας του Πανεπ/ου Αθηνών, ενώ για την σημασία της επισκέψεως του Πατριάρχου μίλησε ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογίας του Παν. Αθ. κ. Γεώργιος Γαλίτης.

Στα μεσοδιαστήματα προβλήθηκαν δέκα λεπτά αποσπάσματα ταινίας μικρού μήκους αναφερόμενα στην επίσκεψη του Πατριάρχου,επιμελημένα από τον κ. Γεώργιο Τζατζάνη.

Ευχαριστήριο συγκινητικό λόγο απεύθυνε ο Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κουαρτέτο παραδοσιακής μουσικής , όπου στο σαντούρι ο κ. Νίκος Μπακέλας ,στη λύρα ο Παντελής Δερμιτζακης και στα δύο λαούτα ο Ανδ. Παπαδάκης & Μάρκος Σουσουνης, εκτέλεσαν πολίτικα και κρητικά τραγούδια εκ μέρους του πολιτιστικού τμήματος των εργαζομένων του ΟΤΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με τον πολυχρονισμό της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, πολύ φροντισμένη, πολύ προσεγμένη όπως άξιζε και άρμοζε στο υψηλό τιμώμενο πρόσωπο ήτοι στην Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄,που αποτελεί και Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου , υπό το άγρυπνο βλέμμα του ακάματου προέδρου κου Γεωργίου Βλατακη. Ο ιστορικός σύλλογος των Ρεθυμνιων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» απέδειξε για μια ακόμη φορά τις τεράστιες και σημαντικές δυνατότητες τις οποίες διαθέτει, ολοκληρώνοντας επιτυχώς μια τέτοια εκδήλωση, αφήνοντας εμβρόντητους όλους τους παρευρισκόμενους, για την άψογη εκτέλεση της.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου και μέλος της Ιεράς Συνόδου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ως Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο εκπρόσωπος της ΑΘ Μακαριότητος Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Κρητός Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ κ. Θεοφίλου π. Γεώργιος Αποστολακίδης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισσάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο π. Νικόλαος Γουρδούπης Διευθυντής του Θρησκευτικού γραφείου του ΓΕΕΘΑ, ο γραμμ. της συνοδικής επιτροπής διορθόδοξων & διαχριστιανικών θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος Παν/ος Αρχ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης , οι Παν/οι Αρχιμ. π. Διονυσιος Χαμαρακης, π. Χρυσόστομος Παπαδακης , η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τέως Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, η Ρεθύμνια Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Πετρουλάκη – Κιουρτσουγλου, ο ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ευστάθιος Λιαντής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευαγγέλου Αποστολάκη Αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Πετράκης, η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλλογιάννη, ο κ. Στ. Κονταδακης εκπρόσωπος του κου Κ. Μητσοτακη, ο κ. Στάθης Γιαννής καθηγ. εκπρόσωπος των αποφοίτων της Σχολής της Χάλκης, ο καθηγ. της Θεολογίας του Παν. Αθ. κος Κ. Δεληκωνσταντής Αρχων οφικιάλιος, η ερίτιμος κα Ελένη Βαρδινογιάννη, ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, η ερίτιμος κα Λίλα Μεϊμαράκη

TOP NEWS