Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κοντά στους πρόσφυγες στην Ειδομένη

  • Dogma
μητρόπολη θεσσαλονίκης

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την προτροπή και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, προετοιμάστηκαν από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως 2000 μερίδες φαγητού και στις 25 Φεβρουαρίου κληρικοί, και λαϊκοί εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβησαν στην Ειδομένη, στα Ελληνο-Σκοπιανά σύνορα, όπου σε αγαστή συνεργασία με τις εκεί εθελοντικές οργανώσεις, διένειμαν τα τρόφιμα στους πρόσφυγες-συνανθρώπους μας.

μητρόπολη θεσσαλονίκης μητρόπολη θεσσαλονίκης μητρόπολη θεσσαλονίκης μητρόπολη θεσσαλονίκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν από τα Διαβατά το ταξίδι τους προς την Ειδομένη κι άλλοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης.

Ορισμένοι από αυτούς θα μετακινηθούν με τα πόδια μέχρι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ κάποιοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί με ταξί.

Στόχος όλων αυτών των χιλιάδων προσφύγων, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ειδομένη, όπου όμως οι Αρχές της ΠΓΔΜ έχουν κλείσει τα σύνορα, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι και Αφγανοί.

 

TOP NEWS