Η μνήμη των Αχαιών Αγίων στον Ι. Ν. Αγ. Ανδρέα Πατρών

  • Dogma

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από την Πάτρα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, εορτάσθη η μνήμη των Αχαιών Αγίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από την Πάτρα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, εορτάσθη η μνήμη των Αχαιών Αγίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.Την Κυριακή 29.11.2015 το πρωί, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων: Τρωάδος κ. Πέτρου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τα πέριξ αυτού, εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, αναφερθείς στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής Κυριακής, στο διάλογο του πλουσίου άρχοντα με τον Ιησού Χριστό και στη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ελιτανεύθη η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου εντός του Ιερού Ναού και ετοποθετήθη στο μέσον, εις προσκύνησιν υπό των ευσεβών χριστιανών.

TOP NEWS